Ansvarighet

Frederik IX Studios representerar ordning

  PÄ Frederik IX Studios Àr vi medvetna om att vÀgen till ett hÄllbart samhÀlle mÄste banas av alternativa ÄtgÀrder till nuvarande produktionsetik och konsumentbeteende. Vi Àr dÀrför angelÀgna om att möta ÄtgÀrder som minimerar vÄr miljö- och klimatpÄverkan, och vi vill dÀrför stÀrka och sÀkerstÀlla en hÄllbar distributionskedja i hela vÄrt företags infrastruktur.

  Vi vill inte bara uppmana inköp av smycken utan ocksÄ underhÄll och skötsel av befintliga smycken. Vi anser att detta Àr en nödvÀndig motsvarighet till nuvarande konsumentbeteende.

  Vi erbjuder dÀrför Àven förgylld service och konkret vÀgledning för att förlÀnga dina smycken.

  Och vi uppmuntrar dig att bÀra dina Frederik IX Studios-smycken i mÄnga Är framöver, kanske till och med lÄta det gÄ i generationer och dÀrigenom bidra till ett hÀlsosammare konsumtionsmönster.

  DÀrför anvÀnder vi bara 100 % Ätervinningsbara Àdelmetaller för att tillverka vÄra smycken. Vi kontrollerar regelbundet att allt material anskaffas enligt etiskt korrekta standarder och att vÄr partner och tillverkare Àr medlem i Responsible Jewellery Council (RJC), som ordnar ansvarsfulla produktions- och leveransvillkor vid skapandet av Frederik IX Studios smycken.

  Vi Àr dÀrför extremt fast beslutna att hÄlla en hög standard och sÀkerstÀlla hÀlsosamma förhÄllanden i alla led i vÄr produktionskedja. Frederik IX Studios representerar ordning, och det Àr i vÄrt sinne att vÄra smycken Äterspeglar denna ordning.

  Ansvar och en hÄllbar framtid

  - Vi anvÀnder uteslutande Ätervunnet silver och guld för alla vÄra smycken

  - Mindre avfall - Vi anvÀnder bara natursten i vÄra signetringar, och vad vissa ser som fel och dÀrför sorterar frÄn ser vi som ett unikt som minimerar avfall och optimerar resursutnyttjandet.

  - Vi Àr mycket fast beslutna att göra bÀttre val varje dag i vÄr verksamhet för att minimera vÄr miljöpÄverkan.

  - Vi tillverkar ansvarsfulla smycken av hög kvalitet att bÀra för livet.